Uncategorized НВИМ – София предлага беседа за външната си експозиция, посветена на военната техника в Българската армия от края на XIX до втората половина на XX в.

НВИМ – София предлага беседа за външната си експозиция, посветена на военната техника в Българската армия от края на XIX до втората половина на XX в.

Националният военноисторически музей разполага с една от най-големите открити експозиции на военна техника не просто на Балканския полуостров, но на Европейския континент въобще. Експозицията представя над 250 образци на артилерия, ракети, бронирани машини, хеликоптери и самолети, които са били на въоръжение в Българската армия от края на XIX до втората половина на XX в. От месец октомври 2023 г. гостите на музея могат да се запознаят отблизо с експозицията, благодарение на подготвената за целта тематична беседа.

Разказът е структуриран в три акцента – артилерия и ракетни войски, бронирани войски и военновъздушни сили. Посетителят получава възможност да си изгради представа за тенденциите, през които преминава Българската армия, докато преследва стремежа да бъде модерна и отговаряща на изискванията на времето въоръжена сила, защитник на Родината. Беседата помага на гостите на музея да съчетаят докосването си до частици от историята на Българската войска с разказ за методите и тактиките при употреба на различните видове техника и любопитни епизоди от историята им.

Допълнителна информация може да се открие тук: Национален военноисторически музей- София – Facebook и на касите на музея.

Галерия:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *