Митрополит Онуфрий благодари на Ловчанския митрополит Гавриил за братската в Христа подкрепа

На страницата на Ловчанска св. митрополия бе публикувано благодарствено писмо към Ловчански митрополит Гавриил от предстоятеля на подложената на гонение от Киевския режим Украинска православна Църква. В писмото Киевският и на цяла Украйна митрополит Онуфрий благодари на своя брат в Христа за изказаната подкрепа. Припомняме, че в началото на месец февруари 2023 г. в Ловчанска епархия пристигна писмо на Мелитополски и Запорожки митрополит Лука до митрополит Гавриил. В писмото митрополит Лука очертава репресиите, натиска и насилията, на които е подложена Украинската православна Църква и моли за молитвена и действена подкрепа. В отговор Ловчанският митрополит Гавриил е изразил своята дълбока съпричастност към подложената на репресии Украинска поместна православна Църква.

Благодарственото писмо на митрополит Онуфрий се помества тук от страницата на Ловчанска св. митрополия:

Писмо от Негово Блаженство Онуфрий, Митрополит Киевски и на цяла Украйна до Негово Високопреосвещенство Митрополит Гавриил

Ваше Високопреосвещенство,

Всесърдечно Ви благодаря за топлите слова в подкрепа на нашата многострадална Църква в днешните бурни часове на изпитания.

Въпреки делящото ни разстояние, ние усещаме молитвената подкрепа на Ваше Високопреосвещенство. В своето послание свети апостол Павел пише: Кога страда един член, страдат с него всички членове; кога се слави един член, радват се с него всички членове (1 Кор. 12:26). Предвид това, че всички ние сме едно Тяло Христово, а не отделни членове без свръзка, утешаваме се и живеем с надеждата, че по Божията милост ще можем достойно да преминем всички тези изпитания, защото не оставаме сами при тези обстоятелства. На Вас, Ваше Високопреосвещенство, в пълна мяра се изпълняват словата: Брат подпомаган от брата е като як и укрепен град (Притчи).

Желая Ви, Ваше Високопреосвещенство, Божието благословение и помощ в Архиерейското Ви служение за благото на Светата Православна Църква. Просим и занапред Вашите свети молитви за нашата Църква и за целия украински народ.

С братска любов в Христа,

   ✝ Онуфрий

Митрополит Киевски и на цяла Украйна

Предстоятел на Украинската Православна Църква

Свързани публикации:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related Post

Житие и Акатист на свети великомъченик княз Иоан-Владимир († 22 май 1016 г.)Житие и Акатист на свети великомъченик княз Иоан-Владимир († 22 май 1016 г.)

„Иван Владимир бил владетел на средновековната Дукля (Зета, дн. Черна гора), зет на великия цар Самуил (997-1014 г.), поради което култът му е широко разпространен в българските земи. Още от