Главно меню - публикации,Духовно-просветни инициативи,Просветна и социална дейност в БПЦ Провеждат се традиционните „Рождественски четения“ във Варненския храм „Св. Атанасий“

Провеждат се традиционните „Рождественски четения“ във Варненския храм „Св. Атанасий“

Източник: mitropolia-varna.org

През месец декември ще се проведат различни инициативи в подготовка за Рождество Христово. Те са организирани от църковното настоятелство при храм „Св. Атанасий“. Започват с традиционните „Рождественски четения“, които ще се състоят във варненския храм. Изготвена е следната програма:

 На 11 декември (неделя) от 11.00 ч. беседа на тема: „Идейни послания на евангелските разкази за рождението на Спасителя“. Лектор: иконом доц. д-р Теодор Стойчев.

 На 16 декември (петък) от 18.00 ч. беседа на тема: „Образът на Света Богородица в светлината на Рождество Христово“. Лектор: протойерей Ясен Шинев.

 На 18 декември (неделя) от 11.00 ч. беседа на тема: „Недостижимият Бог стана Младенец“. Лектор: ставрофорен иконом Дончо Александров.

 Всяка декемврийска неделя в притвора на храм „Св. Атанасий“ ще се провежда благотворителен Рождественски базар. В него ще се предлагат картички, различни видове украси, предмети, постни храни, които са дело на различни възрастови групи от енорията. Тази година средствата, които са събрани ще подпомогнат отново хора в затруднено материално състояние. Базарът ще продължи и в деня на самия празник.

 На 25 декември – Рождество Христово, след светата Литургия, от 11.00 ч. в храма ще се състои празничен поздрав с участието на църковния хор при храма, децата от неделното училище, детски хор „Ангели“, школата по Актьорско майсторство, Вокална академия „Бънджи Сингърс“ и др.

Източник: Официален сайт на храм „Св. Атанасий“ – гр. Варна: https://www.sv-atanasii-varna.org/.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related Post

Кампания за събиране на средства за документален филм за монахиня Валентина (Друмева)Кампания за събиране на средства за документален филм за монахиня Валентина (Друмева)

Източник: globalorthodoxy.com Телевизионен екип начело с режисьора Марин Градинаров набира средства за заснемането на биографичен филм посветен на игумения Валентина Друмева (схиигумения Възкресия) от Калоферския девически манастир „Св. Въведение Богородично“. За реализирането на филма

Ловчанска св. митрополия вече разполага с обновена сграда за нуждите на епархийското общообразователно училищеЛовчанска св. митрополия вече разполага с обновена сграда за нуждите на епархийското общообразователно училище

Източник: predanie.bg С тържествена церемония на 11 октомври 2022 г. областният управител на Област Ловеч инж. Светослав Славчев връчи договора и ключовете на Негово Високопреосвещенство Ловчанския митрополит Гавриил на сградата