Главно меню - публикации,Милосърдие,Просветна и социална дейност в БПЦ Продължава кампанията в подкрепа на 8-годишния Илиян – нека да помогнем!

Продължава кампанията в подкрепа на 8-годишния Илиян – нека да помогнем!

Източник: Подкрепа за Илиян – общност във Фейсбуккъдето са достъпни медицински документи за детето.

През месец февруари започна кампания в подкрепа на 8-годишния Илиян. Детето страда от генерализирано разстройство на развитието и това, независимо от огромната любов, с което е обкръжено от неговата майка Лилия и баба му Снежа, създава редица затруднения в ежедневието му. След проведени изследвания семейството получава надежда за подобрение от болница Parks в Нови Сад, Сърбия, където се прилага иновативна регенеративна терапия със стволови клетки. Стойността на терапията, която продължава 120 дни и преминава през три сесии, е приблизително 42 000 лв. (7150 евро за всяка сесия) През месец февруари, когато започва кампанията в полза на Илиян, все още не беше насрочена дата за началото на процедурите. През първата половина на месец март за начална дата е определен 8-и април.

Любящите майка и баба се обръщат към всички, които биха могли да помогнат за пълното провеждането на терапията (, която надхвърля финансовите възможности на семейството. Нека да помогнем!

Илиян е роден през 2015 г., днес е на 8 г. и през месец юли ще отпразнува своя девети рожден ден. За съжаление, още докато е в майчината утроба животът му започва с изпитания – бременността протича нелеко и в крайна сметка момченцето се ражда недоносено и с ниско тегло – 1.915 гр. Впоследствие изпитанията продължават. В определен момент родителите забелязват, че детето изостава в своето двигателно развитие, а подир това се забелязват и други затруднения, които съпътстват растежа. В крайна сметка детето е диагностицирано с генерализирано разстройство на развитието. То прохожда по-късно и проговоря, но произнася само отделни думи. Трудно задържа вниманието си и е зависим от своите родители по отношение на хранене, самообслужване и хигиена. Но обкръжен от любовта на майка му Лилия и баба му по майчина линия – Снежа, Илиян посещава ерготерапевт, логопед и детска градина със статут на дете със специално образователни потребности, а понастоящем, придружаван от мама Лили, той ходи и на училище. Резултатите от полаганите усилия обаче не са задоволителни. Първоначално момчето е диагностицирано с ТЕЛК при 85% степен на увреждане, която по-късно е повишена на 100%.

Майката на Илиян и баба му обаче получават надежда за подобрение от болница „Parks, Нови Сад, Сърбия. Медицинският екип на лечебното заведение постига успехи в регенеративната медицина и прилага успешно BMAC THERAPY (концентриран костен мозък със стволови клетки) при деца с проблеми от аутистичния спектър. Лечебната терапия се провежда в три сесии с промеждутък между тях. Цялото лечение продължава 120 дни. Всяка терапия се предхожда от изследвания (приложени тук) и консултации. Илиян е във фаза за определяне на дата за началото на терапията, която се очаква да бъде насрочена в началото на месец март. Свързаните с това с това документи ще бъдат публикуване след оформянето им. Всяка от трите сесии струва по 7150 евро (общо 21 450 евро или 41 953 лв.), а отделно трябва да се предвидят разходи по пътуване, престой и всякакви странични нужди.

За съжаление, необходимата сума е непосилна за семейството. Днес Лилия е разведена и се грижи сама за детето, подкрепяна от своята майка, която работи в една от енориите на Българската православна църква като продавач на свещи и клисар.

За начало на процедурите е определен 8 април 2024 г.

Двете жени, както и техни близки и приятели, се обръщат към всички, които биха могли да помогнат за провеждането на терапията, която дава на възможност за подобрение на детето.

BG50UBBS80021005792940 – на името на Лилия Георгиева Петрова
Основание: Помощ за Илиян Първанов Петков

Свързани публикации:

Подкрепа за Илиян – нека помогнем на едно 8-годишно момче да подобри своя живот (nasledstvobg.com)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related Post

Покана за научна конференция „Априлски четения“, посветена на 135-та годишнина от създаването на СУ “Св. Климент Охридски”Покана за научна конференция „Априлски четения“, посветена на 135-та годишнина от създаването на СУ “Св. Климент Охридски”

Източник: Научна конференция „Априлски четения“ | Facebook … Факултетният студентски съвет на Историческия факултет има удоволствието да Ви покани на научната конференция „Априлски четения“, посветена на 135-та годишнина от създаването

„Петър цар рече: да не бъде твоята уста врата за зли речи“ – поучение на св. цар Петър I Български„Петър цар рече: да не бъде твоята уста врата за зли речи“ – поучение на св. цар Петър I Български

На 30 януари се празнува паметта на св. благоверен цар Петър I Български (927 – 969). Историците поставят Църковната му прослава много скоро след смъртта му, още в края на