Антиохийската патриаршия призова вниманието на световните лидери върху гонението срещу Украинската православна църква

Източник: Антиохийската Православна Църква призовава световните лидери да обърнат внимание на дискриминацията срещу УПЦ (predanie.bg)

На 25 април 2023 г. Свещеният Синод на Антиохийската Православна Църква проведе своята 16-та извънредна сесия, на която изрази солидарността си с „братята от УПЦ“.

Отбелязва се, че членовете на Синода отправят своите молитви за целия православен свят, молейки Възкръсналия Господ да предпази Своята Църква от разколи, и изразяват своята солидарност с братята от Украинската Православна Църква, които страдат от несправедливостта на религиозните преследвания.

Също така Свещеният Синод на Антиохийската Православна Църква се обръща към световните лидери с призив да обърнат внимание на дискриминацията, както и на нарушаването на човешките права и религиозните свободи, които „изпитват децата на тази Църква (УПЦ) и нейните водачи, като се стигна дори до изгонването им от Киевската Лавра, която те възстановиха след разрушенията“.

Свързани публикации:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related Post

Чудотворната Богородична икона „Радост за всички скърбящи” и нейният празникЧудотворната Богородична икона „Радост за всички скърбящи” и нейният празник

На 24 октомври (6 ноември по стар стил) Православната Църква отбелязва празника на иконата на Пресвета Богородица „Радост за всички скърбящи“ (Всех скорбящих радость). С решение на Св. Синод на

Светила на Православието през XIX – XX в.: Св. Ефрем Катунакиот (1912 – 1998)Светила на Православието през XIX – XX в.: Св. Ефрем Катунакиот (1912 – 1998)

На 27 февруари (14 февруари по стар стил) се празнува паметта на св. Ефрем от Катунакия – още един от големите съвременни подвижници на благочестието , чието духовно наследство е