Антиохийската патриаршия призова вниманието на световните лидери върху гонението срещу Украинската православна църква

Източник: Антиохийската Православна Църква призовава световните лидери да обърнат внимание на дискриминацията срещу УПЦ (predanie.bg)

На 25 април 2023 г. Свещеният Синод на Антиохийската Православна Църква проведе своята 16-та извънредна сесия, на която изрази солидарността си с „братята от УПЦ“.

Отбелязва се, че членовете на Синода отправят своите молитви за целия православен свят, молейки Възкръсналия Господ да предпази Своята Църква от разколи, и изразяват своята солидарност с братята от Украинската Православна Църква, които страдат от несправедливостта на религиозните преследвания.

Също така Свещеният Синод на Антиохийската Православна Църква се обръща към световните лидери с призив да обърнат внимание на дискриминацията, както и на нарушаването на човешките права и религиозните свободи, които „изпитват децата на тази Църква (УПЦ) и нейните водачи, като се стигна дори до изгонването им от Киевската Лавра, която те възстановиха след разрушенията“.

Свързани публикации:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related Post

Детска тетрадка „Празничен календар“ с „живи“ работни листи разказва за големите християнски празнициДетска тетрадка „Празничен календар“ с „живи“ работни листи разказва за големите християнски празници

Източник: mitropolia-varna.org Тетрадката „Празничен календар“ е предназначена за ученици от 1 клас. Включените в нея „живи“ работни листи са свързани с големите християнски празници: Рождество Христово, Благовещение, Цветница, Никулден, Възкресение

Митрополит Онуфрий благодари на Ловчанския митрополит Гавриил за братската в Христа подкрепаМитрополит Онуфрий благодари на Ловчанския митрополит Гавриил за братската в Христа подкрепа

На страницата на Ловчанска св. митрополия бе публикувано благодарствено писмо към Ловчански митрополит Гавриил от предстоятеля на подложената на гонение от Киевския режим Украинска православна Църква. В писмото Киевският и

„И нека да имаме тяхното застъпничество“ – светите Новоселски мъченици от 1876 г.„И нека да имаме тяхното застъпничество“ – светите Новоселски мъченици от 1876 г.

На 9 май Българската православна Църква празнува паметта на Новоселските свети мъченици, положили душите си за Христовата вяра и своето българско отечество по време на Априлстото въстание от 1876 г.: