Главно меню - публикации,Духовно-просветни инициативи,Просветна и социална дейност в БПЦ Столичният храм „Рождество Христово“ провежда кампания за подаръци на деца, чиито родители са лишени от свобода

Столичният храм „Рождество Христово“ провежда кампания за подаръци на деца, чиито родители са лишени от свобода

Източник: dveri.bg

„… в тъмница бях и Ме посетихте“
(Мат. 25:36)

В столичния храм „Рождество Христово“ стартира кампанията „Ангелска елха“, която осигурява подаръци за деца на родители, които са в затвора.

За поредна година енорията организира събирането на подаръци, които ще бъдат занесени от доброволци заедно с картичка от техните лишени от свобода родители. Така детето знае, че не е забравено и го обичат. Подаръците се изпращат на децата със знанието на техните родители, които, също като децата си, се вълнуват от включването им в тази празнична инициатива.

Според организаторите ще бъдат необходими около 500 подаръка за деца от 0 до 18 години. Споделят, че най-трудно намират подходящи подаръци от дарените за по-големите деца в тийнейджърска възраст. Ако искате да се включите, можете да дарите подарък, хартия за опаковане, панделки, а децата от енорията с помощта на своите родители ще опаковат рождественските подаръци за своите връстници.

Кампанията продължава от 6 декември до 20 декември, Игнажден.

В енорията на „Рождество Христово“ тя започна на Никулден, когато доброволци опаковаха и занесоха подарък на детето на Десислава Иванчева, която сега излежава присъда в Сливенския затвор.

Подаръците можете да занесете на място в църквата „Рождество Христово“ в столичния квартал „Младост – 3“ или да ги изпратите по пощата. Приемат се и парични дарения за каузата.

„Ангелска елха“ е кампания на „Prison felowship International“. Тя е дългогодишна традиция в над деветдесет държави. У нас се провежда с разрешението на ръководствата на затворите и съгласието на родителите, лишени от свобода.

Ако имате въпроси, позвънете на телефон: 0889 011 962 – Велина Андонова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related Post

Религия и политика – Милен ИлиевРелигия и политика – Милен Илиев

Източник: в. Слово, бр. 11 (1350), 20 – 26 април 2023, с. 4. … Религията и политиката непрекъснато съпътстват живота на човека на земята, но какво представлява религията? А политиката?

Битката при Клокотница в контекста на православните традиции от XIII – XIV в.Битката при Клокотница в контекста на православните традиции от XIII – XIV в.

На 9 март 1230 г., в деня на светите 40 Севастийски мъченици, цар Иван Асен II (1218 – 1241) разбива армията на епирския деспот Теодор Комнин (1215 – 1230) и

„Застъпник от видимите ни врагове противни“ – службата на св. цар Петър и неговият владетелски облик„Застъпник от видимите ни врагове противни“ – службата на св. цар Петър и неговият владетелски облик

Георги Канев Службата на св. цар Петър (927 – 969) е забележително свидетелство за възхвалата, която българският народ отдава на своя владетел и илюстрира спомена за неговия благочестив и свят